QHost...
Услови на користење
Политика за колачиња

Како ги користиме колачињата

Ние користиме колачиња од различни причини детално кои се наведени подолу. За жал, во повеќето случаи не постојат стандардни опции за оневозможување колачиња без целосно оневозможување на функционалноста на страната. Препорачливо е да ги прифатите сите колачиња ако не сте сигурни дали ви се потребни со цел да се овозможи целосна и непопречена функционалност на оваа веб страна.


Оневозможување колачиња

Можете да ги оневозможите колачињата со прилагодување на поставките на вашиот прелистувач. Оневозможувањето на колачињата ќе влијае на функционалноста на оваа и на многу други веб-страни што ги посетувате. Оневозможувањето на колачињата обично резултира со оневозможување на одредена функционалност и карактеристики на оваа веб страна. Затоа се препорачува да не ги оневозможувате колачињата


Кои колачиња ги поставуваме

--------------------------------------------

Колачиња поврзани со вашата сметка

При креирање сметка, поставуваме колачиња за управување на процесот на регистрација. Овие колачиња ќе бидат избришани кога ќе се одјавите.

Колачиња поврзани со најава на вашата сметка

Ние користиме колачиња кога сте најавени. Ова ве спречува да мора да се најавувате секој пат. Овие колачиња се отстрануваат или бришат кога ќе се одјавите.

Third Party Колачиња

Во некои одредени случаи, ние исто така користиме колачиња обезбедени од third-party. Следниот дел детално објаснува со кои колачиња може да се сретнете преку оваа страница. Оваа страница користи Google Analytics, што преставува една од најраспространетите алатки за тоа како и на кој начин да го подобриме вашето искуство. Овие колачиња можат да следат колку време поминувате на страницата и содржината што ја посетувате. За повеќе информации за колачињата на Google Analytics, може да ја погледнете официјалната страница на

Google Analytics

Повеќе информации

Доколку ви требаат повеќе информации за тоа како поставуваме колачиња може да не контактирате на : contact@qhost.mk

ВЕ МОЛИМЕ ДЕТАЛНО ДА ЈА ПРОЧИТАТЕ ПОЛИТИКАТА ЗА ПРИВАТНОСТ

СО КОРИСТЕЊЕ НА УСЛУГИТЕ КОИ ГИ НУДИ ЕМ-ЕР Маркетинг ДОО (ВО НАТАМОШНИОТ ТЕКСТ КОМПАНИЈАТА Е РЕФЕРИРАНА КАКО QHost) ВИЕ СЕ СОГЛАСУВАТЕ НА СИТЕ ПРАВИЛА И ПРОПИСИ КОИ СЕ НАВЕДЕНИ ВО ОВАА ПОЛИСА И СЕ ОБВРЗУВАТЕ ДА ГИ ПОЧИТУВАТЕ ИСТИТЕ.

Компанијата се грижи за вашата приватност. Компанијата користи лични податоци на начин кои што се неопходни на компанијата за испорака на производи, услуги, веб-страници и / или други услуги / апликации и сл. Вашите лични податоци вклучуваат информации како што се:

 • 1 Име и презиме
 • 2 Адреса
 • 3 Информации за наплата и испорака
 • 4 Телефонски број
 • 5 Емаил адреса
 • 6 ИП адреса

Други податоци што можат директно или индиректно да ве идентификуваат. Оваа политика објаснува како и какви податоци компанијата собира и како компанијата ги користи вашите лични податоци. Оваа политика исто така ги опишува опциите што Компанијата ви ги овозможува за пристап и ажурирање.Доколку имате прашања со некои од вашите права опишани подолу, може да стапите во контакт со тимот за заштита на податоци на компанијата, контактирајќи ја компанијата на privacy@qhost.mk. Ова сандаче активно се следи и управува.


Известување за потврда при регистрација:

При успешна регистрација на нашата платформа, ќе добиете потврда за истата. Оваа потврда ќе биде испратена на вашата е-маил адреса која ја наведовте при регистрација.Промени во политиката за приватност:

Како што услугите се менуват, се очекува да се смени и оваа Политика. Компанијата ги задржува правата, да ја измени оваа Политика во кое било време, од која било причина, која измена ќе биде ефективна по објавувањето на нашата веб-страница. Вашата употреба на Услугите по извршените вакви измени ќе претставува прифаќање на оваа Политика како што е последно ревидирана. Ако не се согласувате со оваа Политика како што е последно ревидирана, треба да престанете да ги користите нашите услуги. Компанијата може повремено да ве известува за промените или измените на оваа Политика по емаил. Затоа е важно да внесете точни информации за вашата сметка. Компанијата не презема никаква одговорност или одговорност за вашиот неуспех да добиете известување по емаил доколку таквиот неуспех произлегува од неточна емаил адреса.Информации што компанијата ги собира:

Информации за лична идентификација: Компанијата може да собере информации на повеќе начини за лична идентификација. Собраните информации за лична идентификација може да вклучуваат, IP адреса, вашето име, адреса, телефонски број, датум на раѓање, информации за наплата и испорака, адреса за е-пошта, информации за вас или за вашиот бизнис.


Како компанијата ги користи и споделува личните информации:

Употреба на вашите лични информации.Компанијата може да ги користи вашите лични идентификувани информации на различни начини, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на: Обезбедеување комуникациски услуги како потсетници за сметки, потврди за нарачки и пораки за услуги на клиенти, одговор на вашите пораки или на интернет барање за производи, услуги или информации, персонизација и подобрување на веб-страниците на компанијата, достава на услугите, споделување информации со "трети лица" како што налага законот, Подобрување и оптимизирање на услугите, дијагностика на проблеми и идентификација на безбедносни ризици, откривање и спречување измама и злоупотреба на нашите услуги и системи, анализа како ги користите услугите и кои производи и услуги се најрелевантни за вас


Управување со вашите лични информации:

За лесно пристапување, преглед или ажурирање на вашите лични податоци, најавете се на вашата сметка. За бришење на вашите податоци, испратете емаил до contact@qhost.mk.Некои податоци согласно законот мора да се задржат за евиденција


Задржување на податоци:

Можеме да ги задржиме вашите лични податоци сè додека вашата сметка е активна, за да ви ги обезбедиме нашите услуги. Ние може да продолжиме да ги задржуваме личните идентификувани информации дури и откако ќе ја деактивирате вашата сметка и/или престанете да користиме некои услуги, како што е согласно со законските регулативи во случај на спорови во врска со корисниците, спречувајќи измама и злоупотреба, спроведување на нашите договори и /или заштита на нашите легитимни интереси. Доколку вашите лични идентификувани информации повеќе не се потребни, ќе бидат избришани.


Безбедност на информации:

Компанијата спроведува безбедносни мерки за да помогне во заштитата од неовластен пристап или неовластено менување, откривање или уништување на податоците. Компанијата го ограничува пристапот до лични информации на одредени компании кои можеби ќе треба да ги знаат тие информации за да ги подобрат услугите. Овие лица или организации се обврзани на доверливост и може да бидат предмет на кривична одговорност доколку не ги исполнат овие обврски. За жал, ниту еден пренос на податоци преку Интернет не може да се гарантира дека е 100% безбеден. Соодветно на тоа, Компанијата не може да ја гарантира или гарантира безбедноста на какви било информации што ги пренесувате. Ако имате прашања во врска со оваа политика, контактирајте не.


Контакт:

Ако имате какви било прашања или поплаки во врска со оваа политика, можете да не контактирате преку емаил на contact@qhost.mk или телефонски на +38948612011. Ќе се обидеме да ги решиме сите приговори во врска со користењето на вашите лични информации во согласност со оваа Политика за приватност. Ние ќе одговориме на сите барања, прашања или проблеми во рок од триесет (30) календарски дена.


УСЛОВИ НА КОРИСТЕЊЕ

ЛИСТА НА ЗАБРАНЕТА АКТИВНОСТИ

Вие не смеете да ги користите услугите на QHost на било кој начин на кој ке нанесат директна или индиректна штета: Листа на забранети активности :


Откривање на лични информации за другите;

  1. Phishing или други манипулации;
  2. Дистрибуирање вируси (viruses, worms, Trojan horses or other malicious code);
  3. Промовирање на проституција или трговија со луѓе;
  4. Понзи или пирамидални шеми или веб-страници кои вршат незаконски маркетинг;
  5. Дистрибуција или поврзување со материјал за сексуална злоупотреба на деца или содржина што е штетна за малолетници - СТРОГО ЗАБРАНЕТО;
  6. Незаконска дистрибуција на контролирани супстанции, шверц на лекови или лекови на рецепт (вклучително и без ограничување, промоција, маркетинг или продажба на лекови на рецепт без валиден рецепт);
  7. Продажба на оружје или муниција;
  8. Промовирање на насилството или терористичките активности;
  9. Повреда на интелектуалната сопственост или други авторски права.
  10. веб-страници за дискусија за хакерски активности или дистрибуција на хакерски алатки. Исто така, изрично е забрането користење на компјутерски системи или мрежа на QHost за пристап до кој било систем, услуга или мрежа без согласност на сопственикот.
  11. Секоја активност што предизвикува прекини на услугите или на мрежата/серверите на QHost или на која било друга мрежа. Ова вклучува, но не ограничувајќи се на, извршување DDOS напади.
  12. Собирање на емаил адреси, имиња на или други лични информации без согласност на идентификуваното лице (вклучително, без ограничување, phishing, измами на Интернет).

Се согласувате дека ако доделената IP адреса на вашата услуга е наведена во базата на податоци за злоупотреба како Spamhaus, ќе ги прекршите овие правила, а QHost може да преземе мерки за да ги заштити своите IP-адреси, како суспензија и / или прекинување на вашата услуга.

Злоупотреба или имитација на друго лице или субјект, било да е тоа преку емаил, Интернет-форуми или на кој било друг начин, е строго забрането. (Spoofing/Impersonation)

Прекумерна употреба на ресурси или злоупотреба на мрежата.Не смеете да користите повеќе ресурси од вашите доделени или да ги користите услугите на било кој начин кој ќе доведе до нарушување на работата на серверите а со тоа да се попречи работата на останатите клиенти. Забранетите активности кои придонесуваат за злоупотреба но не се лимитирани на :

Неовластен системски пристап. Вие не можете директно или индиректно да ги користите Услугите за да добиете пристап до која било мрежа или систем без дозвола, се однесува на:

 • 1. Пристап до друга мрежа без дозвола, скенирање ( scan for vulnerabilities or breach security );
 • 2. Напад на други мрежи ( користење ботнети или други начини на DDOS или слични напади;
 • 3. Пресретнување или следење на податоци без дозвола;
 • 4. Било какво користење на ( deep-link, page-scrape, robot, crawl, index, spider, offline reader, click spam, macro programs, internet agent, or other automatic device, program, algorithm or methodology, to use, access, copy, index, acquire information, generate impressions or clicks )

Вашите услуги може да бидат прекинати со или без најава за какво било прекршување на овие правила. Какви било прекршувања може да резултираат со итно суспендирање или прекин на вашата сметка. QHost го задржува правото да оневозможи или отстрани каква било содржина што е забранета со овие правила, вклучително и за да спречи штета на други или на QHost. Доколку не се одговори во рок од 24 часа на известувањето од нашиот тим за злоупотреба, услугата ќе резултира со суспензија или целосен прекин. Можете да пријавите злоупотреба на нашите правила на емаил abuse@qhost.mk.

Полиса на фер користење

Веб Хостинг и ВПС

Оваа полиса се однесува на веб хостинг услуги и ВПС услуги, политиката за фер користење е со цел да се заштитат клиентите кои споделуваат ресурси на серверот со цел да се спречи злоупотреба на услуги или мрежна злоупотреба. Политиката за фер користење се применува доколку корисникот користи 100% од ресурсите повеќе од 48 часа и / или злоупотреба на мрежната порта до максималниот капацитет на серверот повеќе од 24 часа а со тоа ја попречува нормалната функција на услугите на другите клиенти хостирани на истиот сервер.

Предупредување ќе биде испратено до клиентот што нема да ги почитува условите на полисата за фер користење. Доколку не се добие повратна информација од страна на клиентот, ќе доведе до суспензија на услугата. QHost го задржува правото да ја суспендира или прекине секоја услуга што не е во согласност со овие услови.