QHost...
Често поставувани прашања
Дедициран сервер

Што преставува Дедициран Сервер?

Дедициран сервер е вид на Интернет хостинг во кој клиентот изнајмува цел сервер кој не е споделен со некој друг. клиентот има целосна контрола врз серверот, вклучувајќи избор на оперативен систем, хардвер и многу повеќе


Колку време е потребно за да се достави дедициран сервер?

Периодот на испорака е околу 24-48 работни часови


Може ли да побарам конфигурација различна од вашите понуди?

Ние сме флексибилен провајдер, можете да ја наведете вашата посакувана конфигурација на сервер и ќе создадеме најдобра понуда со врвен хардвер за вас.


Кои оперативни системи можам да ги изберам?

Ние ги нудиме сите популарни оперативни системи

  • CentOS (избор на верзија)
  • Debian (избор на верзија)
  • Ubuntu (избор на верзија)
  • Windows Server (2008,2012,2016,2019)

Ако не можете да го пронајдете вашиот посакуван ОС, отворете тикет за поддршка и ние ќе го инсталираме за вас.

Мрежа, Врски, Сообраќај?

Ние нудиме повеќе планови за мрежни брски, почнувајќи од 100mbps споделена мрежна порта до 10Gbps посветена мрежа Duplex порта, контактирајте не и ние ќе ви го предложиме најдобриот план според вашите потреби.


Менаџиран Хостинг

Што преставува менаџиран хостинг?

Накратко ние се грижиме за вашата сервис, почнувајќи од инсталација, оптимизација, администрација и поддршка. Одличен избор за клиенти кои немаат вештини за управување со хостинг услуги.


Кој контролен панел го користат менаџираните сервиси?

Менаџираниот хостинг се заснова на најпопуларниот контролен панел веб-страница cPanel за лесно управување и лесен пристап.


Надградба на Менаџиран план?

Со кликнување на копчето можете да додадете повеќе ресурси и да го надградите менаџираниот план.

Активација на менаџиран хостинг?

Пoтребно е 1-2 часа за активирање на менаџираните планови ,нашите техничари ќе ја инсталираат, оптимизираат и конфигурираат вашата услуга за најдобра употреба


Веб Хостинг

Што преставува веб хостинг?

Веб-хостинг е неопходност за секоја веб-страница - тоа е физичката локација на вашата веб-страна на Интернет, центар за складирање преку Интернет. Услуга за веб хостинг е вид на услуга за хостирање преку Интернет што им овозможува на поединци и организации да ја направат својата веб-страна достапна преку светската мрежа. Веб-хостинг компаниите обезбедуваат простор на сервер во сопственост или изнајмен за употреба од клиенти, како и обезбедување на интернет конекција, обично во датацентри.


Разлика помеѓу веб хостинг и ВПС ?

Пакетите за хостирање се засноваат на WHM / CPanel и секој хостинг пакет има ограничени ресурси. Од друга страна, немате никакви ограничувања на вашите ВПС пакети и имате на располагање свои наменски ресурси. Ако имате прашања, која е најдобрата опција за вашата веб-страница може да не контактирате на contact@qhost.mk..


Веб Хостинг и надградба?

Нашите пакети за хостинг нудат опции за автоматска надградба, можете да ја надградите вашата услуга - да го зголемите пакетот за хостинг и да одвоите повеќе ресурси (процесор, RAM меморија, простор, EP и многу повеќе) со еден клик.


Како до веб-страна?

Создавањето веб-страна, блог, онлајн продавница е едноставно и лесно на нашата платформа, ние нудиме напреден креатор на веб-страници со drag & drop како и претходно изработени готови теми подготвени за вашиот бизнис, имаме подготвени над 660 теми од сите категории


Рефундација на средства?

Ние нудиме гаранција за рефундација на парите ако не сте задоволни со нашата услуга во дадениот временски период (14 дена за веб хостинг)

SSL Сертификати

Цена на SSL сертификат?

Ние обезбедуваме и инсталираме бесплатен SSL сертификат за неограничен број домени, зошто да плаќате за SSL кога е бесплатно кај нас.


Како да инсталирате SSL сертификат?

Ние ќе го инсталираме и поставиме SSLот за да се осигураме дека вашата веб-страница е опремена со green lock pad што постигнува доверба во вашиот бизнис

Виртуелни приватни сервери

Што преставува ВПС?

ВПС е кратенка за виртуелен приватен сервер и тоа е најпопуларното решение за хостирање во денешно време. Нашите ВПС се засноваат на KVM-технологија, која е најнапредна виртуелна технологија без препродажба на ресурси. Со KVM добивате дедицирани ресурси, RAM меморија, процесор, простор на кои имате целосна контрола.


Колку време е потребно за активирање на услугата?

Вашиот ВПС веднаш ќе се активира по уплатата. Нашиот систем ќе го инсталира вашиот посакуван оперативен систем и ќе ги достави деталите на вашата емаил адреса.


Контролен панел за менаџирање ?

За лесно управување, сите наши пакети користат Virtualizor контролен панел. Ние користиме KVM виртуелизација која е една од најмоќните технологии за виртуелизација. Со KVM технологијата, вашите ресурси се дедицирани и не можат да бидат препродадени како што е случај со технологијата OpenVZ.


Каква интернет порта користат ВПС услугите ?

Сите VPS сервиси се опремени со 1гбпс линија за оптимална брзина. За сите ВПС услуги важи политика на фер употреба.


Дали е вклучено менаџирање (Менаџирана услуга)?

Mенаџирањето не е вклучено во нашите пакети, услугите се менаџираат самостојно. Ако сакате да нарачате менаџирана услуга, погледнете во менаџираниот хостинг VPS.

Миграција

Потребни детали и чекори

Отворете тикет до нашиот тим за миграција, во полињата внесете ги деталите за вашиот стар хостинг план (безбедна форма податоците се енкриптирани и заштитени). Кликнете ТУКА да отворите тикет.

Доклку немате закупено хостинг пакет со нас, може да не известите на кој хостинг пакет сакате да ја направиме миграцијата, може да ги погледнете сите хостинг пакети ТУКА

По успешна миграција ќе добиете дополнителни инструкции за подесувања на вашиот домен/домени.

За Cpanel миграции прекин на работата на веб страната може да биде до 15 мин.

Бесплатна миграција се однесува на веб страни хостирани на Cpanel, за веб страни хостирани на други контролни панели се наплаќа додатно

QHost не презема одговорност за настаната било каква штета при миграција